ciccimmaretati 2024, dal 17 al 23 agosto, stio
L'evento eno-gastronomico
 più atteso dell'estate cilentana
 Stio (SA), dal 17 al 23 agosto 2024
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It Takes Millennia to Make Ciccimmaretati: Cilento, Italy, as a Master of Biocultural Wisdom

3 ago 2016
And Cilento is also the home of ciccimmaretati,a quintessentially traditional peasant dish made by cooking a variety of legumes and grains (cicci), which are then mmaretati (“married”, that is mixed) together in a pot to make a hearty soup. Similar dishes are made in different villages of Cilento, with local variations in preparation and naming. Ciccimmaretati is the name of the dish in Stio........................... Dario Ciccarelli

Terralingua Langscape, Volume 5, Issue 1, Summer 2016

Voices of the Earth, Part 1

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.....durante la sagra è stato organizzato un convegno che prendendo spunto da un articolo, risalente all'estate 2014, a firma di Marco Contursi, ha trattato l’argomento «abolire il 99% delle sagre gastronomiche è un segno di civiltà». Al convegno, oltre a Marco Contursi fiduciario Slow food, hanno partecipato come relatori Caudio d’Ambrosio, della (...)

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